Kövess minket!
Kövess minket!

Élelmiszerek a vércsoportod számára

Minden vércsoport típus számára jótékony, kerülendő és semleges élelmiszerek
Az adatbázisunkban szereplő élelmiszerek főbb csoportokba rendezve

Közösségi szolgáltatások

Regisztrálj ingyenesen és használhatod a közösségi szolgáltatásainkat valamint az összetett keresőt!

Legfrissebb tartalmak

Amarántos gesztenyegolyó
Ajánlott A,AB,0 számára
Dödölle
Ajánlott B,AB számára
Meggyes, búzadarás süti
Ajánlott B számára
 

Itt a lekvárfőzés ideje

szombat, július 2, 2011 - 21:30, rendszermacska

Az ABO terv


Dr. Peter J. D’Adamo és Catherine Whitney ABO terv című műve volt az első könyv, amit a vércsoport diétáról olvastam. Dr. D’Adamo édesapja munkáját folytatva dolgozta ki a vércsoport szerinti táplálkozás rendszerét.

Ez a könyv nagyon olvasmányos, amellett, hogy részletesen elmagyarázza a vércsoportok és élelmiszerek kapcsolatát, számos érdekes történetet is tartalmaz.

Sajnos már nem lehet kereskedelmi forgalomban kapni, néhány antikváriumban még megtalálható.

 

Egy kis ízelítő a könyvből:

"Az emberi faj története a túlélés története. Egészen pontosan ez a történet arról szól, hogy az emberek hol éltek és ott mivel tudtak táplálkozni. A táplálék története - a táplálék megtalálásának a története. Nem tudjuk pontosan, mikor kezdődött el a humán evolúció. A neandervölgyi ősemberek, az első általunk ismert emberi lények körülbelül 500 ezer éve fejlődhettek ki. Talán még előbb."

"Aki megbetegszik, mindig azt kérdezi magától: Miért éppen én? Erre a kérdésre gyakran még a legkorszerűbb technikai eszközök birtokában sem tudunk semmiféle választ adni. Világossá vált azonban, hogy egyes emberek a vércsoportjuknak "köszönhetően" hajlamosak bizonyos betegségekre. Talán ez a hiányzó láncszem - ennek révén esetleg megérthetjük a betegségek kialakulásának sejtszintű okait, és talán hatékonyabban harcolhatunk ellenük."

"A modern tudomány gyógyszerkészítményének tömkelegével árasztotta el az orvostársadalmat, és az orvosok világszerte ezeket rendelik a betegeiknek. De vajon elég óvatosak vagyunk-e az antibiotikumok és a vakcinák felhasználásában? Honnan tudhatjuk, melyik gyógykezelés a legjobb nekünk, a családunknak és a gyerekeinknek? Ismét csak a vércsoportok adják meg a választ."

5
A te értékelésed: Nincs Értékelés: 5 (1 vote)